V okviru uspešnega EU-projekta »ASSO« ustanovljeni Dnevni center aktivnosti za starejše v Globasnici se bo na pobudo globaškega društva ACTIVITAS nadaljeval. Pravkar je izšel novi spored za jesen in zimo.

activitas

Program, ki ga sofinancira Zvezno ministrstvo za delo, socialne zadeve in varstvo potrošnic/potrošnikov, vsebuje raznoliko izbiro prireditev, predavanj in delavnic na področjih zdravje, gibanje, kultura, kreativno ustvarjanje, izobraževanje, strokovno svetovanje itn.

Oglejte si zloženko s programom
„Zelo me veseli, da nam je z društvom ACTIVITAS uspelo nadaljevati program uspešnega EU-projekta »ASSO«. Velika zahvala v tem sklopu velja socialnemu ministru Rudolfu Hundstorferju, ki je s podporo s strani socialnega ministrstva omogočil projekt. Prav posebej me veseli, da lahko z nadaljevanjem ustrežemo neštetim željam prebivalstva in z obsežnim programom zadovoljujemo potrebe več generacij,“ poudarja predsednik društva ACTIVITAS, Bernard Sadovnik.

„Na srečo teme kot zdravo, aktivno staranje in medgeneracijsko sodelovanje dobivajo vedno večji pomen, in upamo, da lahko s svojim programom prispevamo k medsebojnemu razumevanju in spoštovanju v družbi. Veselilo bi me, če bi se vsi – od mlajših do starejših – udeležili sporeda,“ tako poslovodkinja društva ACTIVITAS, Mag. Jasmine Gutovnik.

O društvu ACTIVITAS

Družbeno koristno društvo ACTIVITAS je bilo letos ustanovljeno v Globasnici. Namen društva je podpiranje aktivnosti za starejše ljudi kot tudi za mlajšo generacijo in izvedba medgeneracijskih socialnih programov. Nadaljnja želja je podpiranje običajev, ljudske kulture in športnih aktivnosti.

Prijava na prireditve

Prosimo, da se zanesljivo 7 dni pred prireditvijo prijavite na tel.: +43 (0)650/8706736 ali na e-naslov: activitas@gmx.at
Člani/ce se lahko udeležijo prireditev po ugodnejših cenah. Članarina na leto znaša € 10.

Dodatne informacije

Bernard Sadovnik
Predsednik društva ACTIVITAS
Tel.: +43 (0)664/5119848
E-mail: activitas@gmx.at
Mag.a Jasmine Gutovnik
Poslovodkinja društva ACTIVITAS
Tel.: +43 (0)650/8706736
E-mail: activitas@gmx.at